Totalul afișărilor de pagină

marți, 17 martie 2020

Unitatea de invătare Rapoarte si proporții


Dragii mei elevi din clasa a VI, în speranța ca sunteti toti sanatosi,  dati dovada de maxima responsabilitate, va propun mai jos să studiați Unitatea de învățare  Procente. Probabilitate si organizaea datelor.  filmulete  care le găsiți aici, la rubrica video, vin sa va explice subiectele propuse. Va rog sa le vizionați atent, de mai multe ori, si chiar vă sugerezi să luați pixul și caietul pentru a va face notițele  de rigoare.  Daca la un moment dat simtiti un disconfort , puteti opri filmul sa faceti putina miscare prin casa, apoi vizionati in continuare si rezolvati exercitiile propuse pentru fiecare lectie, pe un caiet special organizat pentru lucru de acasa. Pe fiecare pagină a caietului, pe coltul din dreapta vă scrieti numele si prenumele. Faceti poze si expediati aici   sau prin grupul de pe viber sau e-mail. Cine doreste poate realiza o carte digitala in storyjumper sau un poster în canva  cu denumirea Procente. Probabilitate si organizaea datelor. Cartea sau posterul va contine ideile principale din partea teoretica si pozele cu rezolvarile voastre. Pentru carte o sa primiti  2 note una la educatia tehnologica si alta la matematică. Sunt sigură că o să reușiți!!!!

  1.Aflarea termenului necunoscut al unei proportii 1 AICI
2.Aflarea termenului necunoscut al unei proportii 2 AICI
  3. Aflarea termenului necunoscut al unei proportii.  Exemple rezolvate. AICI
  4. Proprietatea fundamentală a proportiei   AICI
  5.Proprietatea fundamentală a proportiei.Exercitiu AICI
  6.Proportii derivate  AICI
  7. Mărimi direct și invers proportionale  AICI
  8. Regula de trei simpla    AICI
  9.Sir de rapoarte egale.  AICI
  10.Sir de rapoarte egale. Problema explicata cu mrimi direct proportionale.  AICI
  11.Sir de rapoarte egale. Problema explicata cu mrimi invers proportionale.(optional)  AICI


Manualul de matematica clasa a 6-a. Autor I.Achiri  AICI 
Probe de evaluare. Concursuri de matematica. Matemtica clasa a 6-a.Autor Victor Raischi.AICI




vineri, 13 martie 2020

Rpoarte proportii clasa a VI-a

Rpoarte proportii clasa a VI-a


Dragi elevi, aveți mai jos filmulețe, cu lecții video și desigur probleme explicate, vă rog să vizionați, dacă intâlniâi neclarități studiați materialul din manual. Daca nici asa nu  e clar nu ezitați să - mi scrieți, vă raspund la orice intrebare referitoare la subiectul acestei lecții.
Daca nu puteți viziona faceti copy - paste  si introduceți în bara de adrese, a brauzerului din compiuterul vostru.
După ce a-ti studiat rezolvați fișele de lucru din stânga și dreapta  pe caiet sau foi faceți poză si trimiteti rezolvarile, Sunt sigură că o  sa reușiți. Nu uitati sa va scrieti numele pe fișa rezolvată.







Luni o sa aveti urmatoarea lectie.

Daca doriti va fceti un cont pe Link-ul de mai jos. Apasati AICI . Gasiti tema lectiei. Fiecare subiect este insoțit de video, teorie si test on-line. Invatare placută si navigare minunata.

Pentru a vă juca putin apasati AICI